About

About

Ik ben Adriana Peloso en heet u welkom op mijn website

Op mijn 13e ben ik begonnen met het fotograferen van bijzondere momenten in mijn leven. Mijn eerste camera, een Voigtländer uit 1944 kreeg ik van mijn vader, mijn grote inspiratiebron. Hij heeft zijn camera en liefde voor fotografie en de natuur aan mij doorgegeven. Enkele jaren later kreeg ik een Kodak compact camera waar ik heel lang mee heb geëxperimenteerd. Ik leerde vooral steeds beter kijken. Toen ik het mij kon veroorloven kocht ik mijn eerste analoge camera, een Canon FTB spiegelreflex. Daar heb ik heel lang mee gefotografeerd. Mijn kasten staan vol fotoboeken met vele herinneringen aan reizen, werk, mensen en ontmoetingen. Het zijn mijn dagboeken in beeld geworden.

Altijd en overal heb ik een onopvallend compact camera bij me

Ik fotografeer graag dieren en landschappen, ook maak ik bij sommige onderwerpen gebruik van macro objectieven. Daarnaast heeft het fotograferen van mensen en het bewerken van de door mij genomen foto’s mijn interesse. Altijd en overal heb ik een onopvallende compact camera bij me voor het geval zich een onverwachte situatie voordoet. Ik heb ook altijd een aantekenboekje bij me; een gewoonte die ik heb overgehouden aan de kunstacademie.

In 2013 ben ik overgestapt naar een digitale spiegelreflexcamera. De eerste tijd na aanschaf bleef ik de voorkeur geven aan mijn analoge camera, maar eenmaal over de digitale drempel ben ik helemaal om.